Det er forfærdeligt at miste en nærtstående, uanset om det sker efter længere tids sygdom eller helt uventet. Vi står klar til at hjælpe dig, så du i hvert fald ikke skal bekymre dig om behandlingen af dødsboet.

Hvis en af dine nærmeste dør, er der mange ting, du skal forholde dig til. I første omgang alt det praktiske omkring begravelsen.

Når en af dine nærmeste dør, anmelder præsten/bedemanden dødsfaldet til skifteretten. Herefter vil skifteretten – normalt indenfor 1 måneds tid – tage kontakt til jer, for at finde ud af, hvad der skal ske med det, som afdøde efterlod sig.

Hvis I som arvinger vælger at lade den juridiske fordeling efter afdøde foregå som ”privat skifte” – kræves der, at I som arvinger kan blive enige om, hvad der skal ske med den formue – pengebeløb og genstande – som afdøde efterlader sig. I skal kunne blive enige om, hvad der skal sælges og på hvilke vilkår – og hvilke arvinger, der skal have hvad.

Hvis I ikke kan blive enige, kan skiftet ikke gennemføres som privat skifte, men skal så være et såkaldt ”offentligt skifte” – hvor en advokat (en bobestyrer) har lov til at træffe beslutninger på jeres vegne.

Selvom I vælger privat skifte, behøver I ikke selv at tage jer af salg af afdødes formue – f.eks. hus eller bil – eller udfyldelse af de officielle opgørelser til skifteret og skat.

Mange vælger at lade en advokat tage sig af den del.

Dødsboets behandling er enormt komplekst og reglerne om opgørelse og fordeling af arven kan være svære at finde rundt i. Det er vores erfaring, at det godt kan betale sig at lade en advokat tage sig af sagen – også under et privat skifte – og gerne fra et tidligt tidspunkt i forløbet.

Følg os

Bankoplysninger

Klientkonto i Mid­del­fart Spa­re­kas­se:
Reg: 1687 Konto: 3230 5020 63
CVR num­mer: 30527496

Åbningstider

Mandag – Torsdag 9-16
Fredag 9-15

Kontakt

Kystvejen 17, 4.
8000 Aarhus C
Få rutevejledning

+45 88 20 27 27
(Fax) +45 86 12 85 77
info@​advocare.​dk

Copyright © 2017 Advocare Advokater - Web