Det er forfærdeligt at miste en nærtstående, uanset om det sker efter længere tids sygdom eller helt uventet. Vi står klar til at hjælpe dig, så du i hvert fald ikke skal bekymre dig om behandlingen af dødsboet.

Hvis en af dine nærmeste dør, er der mange ting, du skal forholde dig til. I første omgang alt det praktiske omkring bisættelse/begravelse.

Når en af dine nærmeste dør, anmelder præsten/bedemanden dødsfaldet til skifteretten. Herefter vil skifteretten – normalt indenfor 1 måneds tid – tage kontakt til jer, for at finde ud af, hvad der skal ske med det, som afdøde efterlod sig.

Hvis afdøde var gift kan den ægtefælle, der står tilbage, vælge at ”sidde i uskiftet bo”.

Det betyder, at der ikke skal ske en fordeling af arven – endnu – ægtefællen overtager det hele.

Hvis du står tilbage efter din ægtefælles død og overvejer at sidde i uskiftet bo, så skal du vide, at der er nogle risici forbundet med dette.

  • Du hæfter for din ægtefælles gæld
  • Afdødes andre arvinger kan klage til skifteretten, hvis de mener, at du misbruger arven – de har nemlig krav på at få deres arv på et senere tidspunkt
  • Du kan ikke gifte dig igen, hvis du stadig sidder i uskiftet bo
  • Hvis du skifter senere – sker typisk, hvis man vil giftes igen – så skal alt hvad du ejer på det tidspunkt regnes med og fordeles blandt afdødes arvinger – også en livsforsikring, som du har fået udbetalt eller millionerne, du selv senere har vundet i lotto eller har tjent ved egen virksomhed.

Reglerne om dødsboer og uskiftet bo er enormt komplekse og kan være svære at finde rundt i. Det er derfor vigtigt at få den nødvendige, kompetente rådgivning, inden du træffer din beslutning.

Hvis du – efter grundig overvejelse – vælger at sidde i uskiftet bo, skal der laves en formueopgørelse, som skal sendes til skifteretten. Hvis du har brug for hjælp til denne, kan vi selvfølgelig også klare dette.

Vil du høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, så tøv ikke med at ringe til os. Første opkald er altid gratis og naturligvis helt uforpligtende.

Følg os

Bankoplysninger

Klientkonto i Mid­del­fart Spa­re­kas­se:
Reg: 1687 Konto: 3230 5020 63
CVR num­mer: 30527496

Åbningstider

Mandag – Torsdag 9-16
Fredag 9-15

Kontakt

Kystvejen 17, 4.
8000 Aarhus C
Få rutevejledning

+45 88 20 27 27
(Fax) +45 86 12 85 77
info@​advocare.​dk

Copyright © 2017 Advocare Advokater - Web